Nieuws

Zijn parkeertarieven in Hoogeveen te hoog?

In de gemeente Hoogeveen zijn de parkeertarieven sinds 1 januari 2019 met 20 cent verhoogd naar 1,70 euro per uur. Volgens de ondernemers maakt de gemeente het ze nu nog lastiger, de gemeente wijst erop dat het de eerste prijsverhoging in zes jaar is en dat Hoogeveen nog steeds met Meppel de goedkoopste gemeente in Drenthe is om te parkeren.

In Hoogeveen geldt de verhoging niet alleen in de lengte, maar ook in de breedte. Zo is naast het uurtarief op maandag tot en met donderdag en op zaterdag de tijd dat betaald moet worden met twee uur uitgebreid: van 9.00 tot 18.00 vroeger naar 8.00 tot 19.00.

 

Ook het aantal dagen waarop parkeergeld betaald moet worden gaat omhoog. Op Goede Vrijdag, Koningsdag, 5 mei, Hemelvaartsdag, tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag geldt vanaf 1 januari 2019 betaald parkeren.

 

Wethouder Erwin Slomp wijst op de noodzaak en zet de verhoging tegelijkertijd in perspectief: “De parkeertarieven zijn al zes jaar niet verhoogd in Hoogeveen. Om de kosten beter beheersbaar te houden is deze verhoging onontkoombaar. Met de verhoging van het uurtarief zijn we samen met Meppel nog steeds de goedkoopste gemeente in Drenthe om te parkeren. In 2020 gaan we het totale parkeerbeleid herzien.”

Deel dit artikel