Nieuws

Baanbrekende kijk op vastgoedontwikkeling in steden

“In combinatie met innovatieve projectontwikkeling kunnen steden niet alleen autovriendelijk zijn, maar ook mensvriendelijk en leefbaar blijven”, vertelt Kenan Aksular van BMW i. Het bedrijf heeft in samenwerking met diverse partners een nieuw businessmodel uitgewerkt: een baanbrekende kijk op vastgoedontwikkeling in (binnen)steden, waarbij autodeelplatforms, e-mobiliteit en een e-laadinfrastructuur en solar een vooraanstaande rol spelen.

Aksular vertelt over Het Timmerhuis; een geïntegreerd project dat het Rotterdamse stadhuis, bedrijfsruimte en 84 appartementen omvat.  Een inspirerend voorbeeld waar duurzame mobiliteit in stedelijk gebied als showcase wordt gepresenteerd. “En erg interessant is”, zegt Aksular enthousiast, “dat dit het resultaat is van een onorthodoxe en nooit eerder vertoonde samenwerking met partnerschappen buiten de auto-industrie.” BMW verruimt zijn blik.

Lees h ier meer over het Timmerhuis

 

Aftrap op Jaarcongres

Op het Jaarcongres van PARKEER24, 21 april aanstaande in Putten, vertelt Aksular meer over de visie van BMWi en denkt hij mee over de toekomst van de binnenstad in relatie tot de auto. “Als  de auto én elektrisch én zelfrijdend wordt zie ik een verschuiving optreden in de parkeervraag . Het is niet ondenkbaar dat op termijn parkeergarages in stedelijk gebied overbodig worden.”  

Meer informatie over het PARKEER24 Jaarcongres vindt u op www.parkeer24jaarcongres.nl

 

 

 

 Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel