Nieuws

Bike Rental Service genomineerd voor prestigieuze innovatieprijs

De Bike Rental Service van IP Parking en Diftar is genomineerd voor de Tour de Force innovatieprijs.

De Bike Rental Service van IP Parking en Diftar biedt de parkeerder de mogelijkheid om op vertoon van zijn parkeerkaartje een fiets voor hemzelf en zijn passagiers te lenen. De auto wordt als onderpand gebruikt en kan pas weer uitrijden nadat alle geleende fietsen zijn ingeleverd. Het systeem werkt met reguliere fietsen en sloten en vergt voor consumenten geen enkele registratie of ID verstrekking. Simpel, effectief en zeer populair onder de gebruikers in ’s-Hertogenbosch.

Gemeenten kiezen voor P&R locaties om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. Succesfactoren voor een P&R zijn de ligging, de veiligheid, het aantal beschikbare plekken, de parkeertarieven, de frequentie van het ov dan wel de mogelijkheid van het gebruik van (e)-fietsen voor het afleggen van de last mile. “Een autorit eindigt altijd met het parkeren van de auto op de plaats van bestemming. Het doel is meestal wonen, werken of winkelen. De parkeerlocatie dient het liefst zo dicht mogelijk bij een eindbestemming te liggen. Maar in de binnenstad is de ruimte schaars, waardoor er vaak parkeerproblemen optreden”, schrijft IP Parking op hun website.

De Bike Rental Service sluit perfect aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van gemeenten. De ideale oplossing om met de auto te reizen tot aan de rand van de stad en op een alternatieve manier verder te gaan. Door verschillende vervoersvormen te combineren kan een bezoeker snel en duurzaam van A naar B.

Nationaal Fietscongres

De winnaar ontvangt de prijs op het Nationaal Fietscongres, 20 juni in Expo Houten. De winnaar wordt gekozen door de aanwezige deelnemers.

Meld je hier aan voor het Nationaal Fietscongres.

Deel dit artikel