Nieuws

Nieuw parkeersysteem laat medewerkers HU gratis parkeren

Het nieuwe parkeersysteem aan de Bolognalaan en Sorbonnelaan in Utrecht zorgt ervoor dat alleen medewerkers van de Hogeschool Utrecht met een speciale pas (de HU-facilitycard) gratis kunnen parkeren. Studenten of medewerkers zonder een pas kunnen alsnog op het terrein parkeren, zij het tegen betaling.

Er is jarenlang gratis geparkeerd op de parkeerplaats aan de Sorbonnelaan, zo is te lezen in een artikel op een interne website van de Hogeschool Utrecht. Dit was mogelijk doordat de slagboom vrijwel altijd openstond. In principe was het echter de bedoeling dat er tegen een bepaald uurtarief betaald werd, behalve door medewerkers. Sandra Valenbreder van de Hogeschool legt uit: “Door het nieuwe systeem parkeren de mensen zonder medewerkerspas nu vaak ergens anders. Dit geeft de medewerkers voldoende toegang tot gratis parkeren.”

Overigens is het nog steeds toegestaan voor studenten of medewerkers zonder pas om te parkeren op het terrein. “Ik zou echter aanbevelen om te parkeren bij P+R Uithof”, aldus Valenbreder. “Hier kan voor €4,50 per dag worden geparkeerd.”

 Volgens Valenbreder was er de laatste jaren veel verwarring over parkeren aan de Sorbonnelaan. “Veel studenten dachten dat iedereen daar gratis mocht parkeren. Dat is echter nooit zo geweest,” vertelt ze. De verwarring rondom het parkeerterrein zou vanaf nu uit de lucht moeten zijn.  

Deel dit artikel