Nieuws

Kwartier gratis parkeren in Breda nu in tien straten

Het begon in 2016 met vijf straten, later kwamen er nog twee bij en nu is het in tien aanloopstraten in het centrum van Breda mogelijk om een kwartier gratis te parkeren. Het werd ingevoerd op verzoek van de ondernemers voor mensen die slechts even een boodschap moeten doen.

Volgens de ondernemers is een kwartier gratis parkeren niet alleen klantvriendelijk maar vergroot het ook het aantal bezoekers en de omzet. De eerste vijf straten waren het werd ingevoerd waren Boschstraat, Haagdijk, Korte Boschstraat, Nieuwe Haagdijk en Nieuwe Ginnekenstraat. Later kwamen er nog twee straten bij, het Pastoor Pottersplein en de Speelhuislaan, beiden in het Belcrum, een wijk in Breda-Noord, direct grenzend aan het centrum en het station. 

 

Sinds dinsdag 22 januari kan ook in de Wilhelminastraat, Ginnekenweg en Ginnekenmarkt een kwartier gratis geparkeerd worden. In maart komen er twee straten in het Belcrum bij, de Van Rijckevorselstraat en Belcrumweg.

 

De komende twee zaterdagen zullen bezoekers van de Wilhelminastraat, Ginnekenweg en Ginnekenmarkt door promotieteams geattendeerd worden op het nieuwe systeem. Zij zullen mensen ook, waar nodig, helpen bij het parkeersysteem. Vorig jaar is in de stad het kentekenparkeren ingevoerd, waarbij mensen geen kaartje meer krijgen maar alleen hun kenteken hoeven in te voeren bij een automaat.

Hoe werkt het?

Ook als u maar 15 minuten wilt parkeren, moet u naar de parkeerautomaat om uw kenteken in te voeren. Op die manier legt u uw gratis parkeertijd vast voor de controleur.

 

Parkeert u langer dan 15 minuten, dan hoeft u voor de eerste 15 minuten niet te betalen. De automaat verrekent dit automatisch.

Mobielparkeren

Betaalt u via mobiel parkeren?  Het eerste kwartier gratis wordt automatisch verrekend.

 

 

Deel dit artikel