Nieuws

Kwaliteitslabel voor parkeergarage St.-Jan in Den Bosch

Bij de opening van parkeergarage St.-Jan in Den Bosch heeft wethouder Jan Hoskam de ESPA Gold award ontvangen uit handen van organisatie VEXPAN. St.-Jan is daarmee de eerste parkeergarage in Nederland met dit kwaliteitslabel.

De nieuwe parkeergarage telt 1100 parkeerplaatsen en vanuit de ondergrondse garage is de binnenstad gemakkelijk te bereiken. Hiermee heeft de binnenstad nu de parkeergarage aan de oostzijde – voor de autobezoeker – en het station aan de westzijde.

 

De garage maakt deel uit van het parkeerbeleid van de gemeente. De hoofdlijn is ‘lang parkeren naar transferia en overig parkeren aan de rand van de autoluwe binnenstad’.

 

ESPA

De ESPA (European Standard Parking Award) is een onderscheiding die in het leven is geroepen door de Europese parkeerbranche. De ESPA Gold award geldt als de onderscheiding voor parkeergarages met een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Met de award wil de branche de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen verhogen. In Nederland reikt VEXPAN, het Platform Parkeren Nederland, de award uit.

 

Als speciale openingsactie kunnen bezoekers van de parkeergarage gratis parkeren van woensdag 22 juli tot en met vrijdag 24 juli.

Deel dit artikel