Nieuws

Parkeergarage Malieveld niet bestand tegen zware voertuigen

Zware bouwvoertuigen op het Malieveld zijn verboden tijdens de staking van de bouwsector op 30 oktober. Dit besluit neemt de gemeente Den Haag nadat uit onderzoek is gebleken dat de constructie van de parkeergarage onder het Malieveld niet bestand is tegen het gewicht van zware voertuigen.

Het Malieveld werd de afgelopen weken meerdere malen overspoeld door de vele trekkers tijdens het boerenprotest. Een woordvoerder van de gemeente zegt tegen nu.nl dat het niet duidelijk is of zich tijdens de twee boerenprotesten op het Malieveld onveilige situaties hebben voorgedaan door de trekkers. Ook kan ze niet zeggen of de constructie van de garage is aangetast. “Het onderzoek dat is gedaan is nu richtlijngevend voor aanwijzingen die organisatoren van demonstraties krijgen. Dat betekent dat als er toch zware voertuigen het Malieveld oprijden, er achteraf naar de rechter kan worden gestapt om de schade te verhalen", aldus de woordvoerder.

Er mag wel gedemonstreerd worden op het Malieveld, maar alleen als de demonstranten te voet komen en het er niet meer zijn dan enkele tienduizenden. Ook de verschillende voorzieningen zoals een podium, catering en toiletten zijn geen probleem voor de constructie van de ondergrondse parkeergarage.

Deel dit artikel