Nieuws

Amsterdamse monumentale machinefabriek wordt parkeergarage

In een monumentaal pand in Amsterdam wordt een parkeergarage ingebouwd. Er komen 169 parkeerplaatsen over 3 bouwlagen met daarbij een lift en twee trappenhuizen.

Heren5 architecten bv bna heeft het ontwerp gemaakt, Van der Ley Bouwbedrijven is op dit moment de renovatie van de loods aan het doen en Continental Car Parks gaat begin februari de inbouw van de garage voorzien. Opdrachtgever Allround Parking Services en Continental Car Parks zijn hierover tot een akkoord gekomen.

Autovrije buurt

De bouw van de Amsterdamse parkeergarage maakt onderdeel uit van het project De Vrije Kade, om de woonbuurt aan het Johan van Hasseltkanaal op de Buiksloterham autovrij te maken. De parkeerloodas voorziet in de parkeerplaatsen voor bewoners en voldoet aan de eisen uit parkeernorm NEN 2443-openbare parkeergarages.

Industrieel

De oude machinefabriek waar de inbouw wordt gerealiseerd stamt uit 1932. Om het industriële karakter te behouden, worden sleuven gezaagd om een natuurlijke ventilatie tot stand te brengen. De parkeergarage zal gebruikmaken van ledverlichting en er zullen oplaadpunten voor elektrische auto’s worden gerealiseerd.

Deel dit artikel