Nieuws

Veiligere schoolomgeving op initiatief ouders

Bij de Piekschool in Wageningen bestond tot voor kort een levensgevaarlijke verkeerssituatie, omdat verschillende verkeersstromen van voetgangers, fietsers en automobilisten op een onoverzichtelijke manier door elkaar krioelden. Bovendien zorgden ouders die kris-kras hun auto voor de school parkeerden voor irritaties bij andere ouders en kinderen die er te voet of op de fiets tussen door moesten zigzaggen. Een van de ouders besloot nadat zijn jongste dochter een keer bijna van de sokken was gereden het initiatief te nemen om te komen tot een oplossing.

De gemeente Wageningen was aanvankelijk afhoudend toen de ouders ze om ondersteuning en advies vroegen. Ten eerste had de veiligheid bij scholen geen prioriteit in het Gemeentelijk Mobiliteitsplan en ten tweede bestond bij hen het beeld dat de wijk tégen een aanpassing aan de verkeerssituatie was. 


Officieus parkeerverbod

De gemeente ging wel om toen bleek dat er voldoende draagvlak was. Het resultaat: een officieus parkeerverbod bij de school. Hoe het allemaal zover kwam? Dat leest in het septembernummer van Parkeer24, waarin een van de ouders, die lid is van de verkeerscommissie van de Piekschool Wageningen, vertelt over zijn bevindingen. 


Ontvangt u magazine PARKEER24 niet? Klik  hier voor meer informatie over uw persoonlijk lidmaatschap.

 

Deel dit artikel