Nieuws

Forse uitbreiding truckparking Venlo

De beveiligde truckparking op Trade Port Noord in Venlo gaat uitbreiden met 165 extra plekken. Na de uitbreiding telt de truckparking 390 plekken. Aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens is nog altijd een groot tekort.

In Nederland is momenteel een tekort van ongeveer 2200 parkeerplaatsen voor truckers, blijkt uit onderzoek van Studio Bereikbaar dat in oktober bekend werd. Het tekort is het gevolg van de sterke groei van de transportsector. Ook zijn de regels recent aangescherpt en mogen chauffeurs niet meer overnachten in hun cabine. Daardoor zijn betere voorzieningen nodig. De beveiligde truckparking aan de James Cookweg in Venlo heeft een restaurant, doucheruimtes en gratis Wi-Fi.

 

De provincie Limburg wil samen met Noord-Brabant en Zuid-Holland een netwerk van truckparkeerplaatsen realiseren. Voor vier extra locaties, waaronder Venlo, is nu Europese subsidie aangevraagd. De overheden is er veel aan gelegen het probleem op te lossen. Door het tekort ontstaan onveilige situaties. Vrachtwagenchauffeurs parkeren op de vluchtstrook langs de snelweg of op bedrijventerreinen.

Deel dit artikel