Nieuws

Parkeernieuws weekoverzicht: Nijverdal en Roden

Wekelijks brengen wij lokaal parkeernieuws uit den lande. Deze week een parkeerplaatsenruzie in Roden en forse stijging van de tarieven in Nijverdal.

In het Drentse Roden is het de afgelopen weken niet gelukt om de Zakenkring en het college dichterbij elkaar te brengen inzake de parkeerdiscussie. Een speciaal opgezette werkgroep heeft geadviseerd om in het gedeelte ‘Heerestraat-midden’ veertig parkeerplaatse te realiseren. Het college wil niet verder gaan dan ‘slechts’ 29 plekken. “Al maanden was de werkgroep Parkeren bezig met de parkeerplekken in de Heerestraat. In de werkgroep zetelde de Zakenkring, de gemeente Noordenveld, Toegankelijk Noordenveld en de Wijkbelangenvereniging”, zo schrijft de lokale krant. Na vele uren vergaderen kwam men tot een compromis: er zouden 40 parkeerplekken in het stuk Heerestraat-midden worden gerealiseerd. Weliswaar 18 minder dan de Zakenkring bij aanvang voor ogen had, maar nog steeds acceptabel. Omdat de werkgroep het met elkaar eens werd, besloot men op 20 mei de groep op te doeken, het werk was immers gedaan. Maar tot ontsteltenis van de Zakenkring, nam het college het advies niet over. Met veel reuring in het dorp tot gevolg. Lees het verslag.

Stijging parkeertarief

In Nijverdal gaan de parkeertarieven omhoog. Dat heeft de gemeente Hellendoorn besloten. De Hellendoornse politiek is akkoord met de stijging van de parkeertarieven voor de parkeergarage Henri Dunant. Het tarief wordt verhoogd van 1 euro naar 1,25 per uur. De kosten voor een abonnement gaan met 50 procent omhoog en een dagkaart wordt de helft duurder. Er moet zeven dagen per week betaald worden, van 9.00 tot 19.00 uur.

Deel dit artikel