Nieuws

Sloop parkeergarage ´t Lammetje in Purmerend gestart

De gemeente Purmerend is deze week gestart met de sloop van de parkeergarage ´t Lammetje aan de Schapenmarkt. De garage was al sinds 20 januari afgesloten. De garage was in 2009 neergezet als tijdelijke parkeergarage voor 5 jaar en had 3 verdiepingen met elk 70 parkeerplaatsen.

Op 17 september 2018 besloot de gemeente de bovenste verdieping af te sluiten omdat er te veel bewegingsruimte zat tussen de vloerplaten. In oktober 2018 vonden er herstelwerkzaamheden plaats, waarbij de bovenste twee verdiepingen tijdelijk werden afgesloten. Het was niet de eerste keer dat er problemen ontstonden. In april 2017 moesten zelfs twee van de drie verdiepingen worden gesloten toen bij een inspectie losliggende vloerplaten werden ontdekt. De gemeente besloot in september 2018 na het afsluiten van de bovenste verdieping onderzoek te gaan doen en begin 2019 te beslissen over de toekomst.

 

Uit inspecties is nu naar voren gekomen dat ´t Lammetje in de huidige opzet aan het eind van de levensduur is gekomen. Daarom is gestart me de sloop. Daarna komt er een parkeerterrein met ongeveer 100 parkeerplekken terug. De gemeente Purmerend gaat actief alternatieve parkeermogelijkheden onder de aandacht brengen.

 

Uit extern onderzoek is namelijk gebleken dat nog niet alle parkeerplekken in Purmerend goed gevonden en gebruikt worden, en dat met name in de parkeergarages er voldoende plekken beschikbaar zijn. Onder andere de nabij gelegen parkeergarages Q-park Eggert en de Claxonate zijn twee van de grote alternatieve parkeermogelijkheden. Daarnaast zijn er diverse parkeerplaatsen aan de randen van de binnenstad.

 

De gemeente heeft kaarten gemaakt waarop alle parkeergarages en parkeerplaatsen staan aangegeven. Deze kaarten zijn op te halen bij ondernemers op de Koemarkt en bij de balie van het stadhuis. Daarnaast loopt er een extern onderzoek voor een definitieve parkeergarage. Daarbij wordt gekeken naar de Schapenmarkt en de omgeving van het stadhuis.

Deel dit artikel