Nieuws

Rotterdam lanceert site voor aanvraag laadpalen

Met de lancering van www.laadpaalnodig.nl is er een nieuwe website voor het aanvragen van een publiek laadpunt op straat. Elektrisch rijders in Rotterdam en 18 omliggende gemeenten vragen voortaan via dit portaal eenvoudig een laadpaal bij hen in de buurt aan.

De verwachte groei van het aantal elektrische auto’s, vragen om een uitgekiend gemeentelijk meerjarenbeleid voor meer laadpunten op straat. Op dit moment telt ons land ruim 15.000 publieke laadpunten. De verwachting is dat er over 2 jaar tussen de 30.000 en in het meest ambitieuze scenario 130.000 extra laadpunten nodig zijn. 

Ongezonde lucht

Hans Velt, concessiemanager Rotterdam Elektrisch: "Het verkeer in Rotterdam is een van de grootste veroorzakers van ongezonde lucht in de stad. Om de luchtkwaliteit te verbeteren stimuleert de gemeente elektrisch rijden. Gemeente Rotterdam werkt met aangesloten concessiegemeenten aan de uitbreiding van het publieke laadnetwerk voor elektrische auto’s op straat." Het portaal is ontwikkeld door het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur.

Deel dit artikel