Nieuws

België wil wetgeving rond laadpalen

De Belgische Minister van Economie en Consumenten Kris Peeters wil wetgeving rond elektrische laadpalen om consumenten te beschermen. Ter voorbereiding laat hij daarvoor nu een studie uitvoeren.

Volgens Peeters ziet de consument door de bomen het bos niet meer omdat er verschillende systemen laadpalen bestaan met elk een eigen manier van factureren: abonnement, per kilowattuur, per minuut of een combinatie. Door laadpalen via wetgeving technisch en juridisch te omkaderen, wil Peeters duidelijkheid scheppen voor de consument.

 

De studie moet onder meer nagaan welke systemen er op de markt zijn, de meetmethode en de prijsbepaling. De studie dient ook na te gaan hoe de goedkeuring van de laadpalen en de omkadering in de buurlanden gebeurt, hoe de interactie met de Europese richtlijn voor meetinstrumenten is en of aan consumenten voldoende garanties geboden wordt voor een correcte prijs. 

 

“We moeten er gezien de opkomst van elektrische voertuigen voor zorgen dat de consument ook hier absolute zekerheid heeft dat hij krijgt waarvoor hij betaalt”, aldus Kris Peeters in een interview met het Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws.

Deel dit artikel