Nieuws

Kentekenparkeren primeur voor Eindhoven Airport

Als eerste luchthaven in Europa heeft Eindhoven Airport ‘mobile parking’ geïntroduceerd. Tegenwoordig kunnen reizigers op basis van kentekenregistratie parkeren op de officiële parkeerplaatsen van het vliegveld. De nieuwe service moet het voor de gasten makkelijker maken om te kunnen parkeren. Je hebt dus geen parkeerkaartje meer nodig.

De nieuwe service, ook wel slim parkeren genoemd, is voor iedereen te gebruiken maar alleen na registratie. Als je je eenmaal hebt geregistreerd kun je gewoon parkeren. Als je naar binnen rijdt wordt de kenteken van de auto automatisch herkend. Hetzelfde geldt voor het uitrijden. Als je slagboom wilt openen heb je wel een token nodig, deze krijg je na het registreren.

 

Op Eindhoven Airport kun je nu parkeren zonder een parkeerkaartje. Tegenwoordig kun je op basis van je kenteken parkeren. Op die manier kunnen bestuurders sneller in- en uitrijden. Na registratie herkent een camera je kenteken meteen. Als je dus gaat uitrijden kun je direct het terrein verlaten en hoef je niet meer af te rekenen net als bij een parkeerkaartje. Tijdens een reservering vul je je kenteken in, dan wordt deze gescanned bij de ingang van de parkeergarage of het parkeerterrein. Nadat je kenteken is gescand, krijg je een kaartje. Hiermee gaat de slagboom open en het kaartje gebruik je weer om na je reis mee uit te rijden.

Deel dit artikel