Nieuws

Parkeertarieven nekken docenten in Utrecht

De hoge parkeertarieven voor docenten van buiten die in Utrecht lesgeven leiden ertoe dat sollicitatiegesprekken stuklopen en dat scholen problemen hebben om docenten aan te trekken. Dat meldt De Telegraaf. De scholen zitten namelijk met een duivels dilemma: elke maand honderden euro’s parkeergeld aan een docent betalen of dit geld steken in de kwaliteit van onderwijs.

De Telegraaf rekende uit wat het in de praktijk betekende: een docent die in Tuinwijk parkeert is minimaal 20,59 euro per dag kwijt, een docent in de binnenstad 37,50. Uitgaande van minimaal 200 lesdagen per jaar, betekent dit ruim 4000 respectievelijk 7500 euro aan parkeervergoeding per docent per jaar.

 

De VVD diende daarom in 2017 een amendement in om docenten een flinke parkeerkorting te geven. Het amendement haalde het echter niet.

 

Volgende week zet de partij het opnieuw op de agenda. De partij presenteert dan een onderzoek waaruit blijkt dat minstens dertien basis- en middelbare scholen met hetzelfde probleem kampen en dat nog eens vijf scholen problemen verwachten. Ook SPO Utrecht, met 37 scholen, en de Katholieke Scholen Stichting Utrecht, met 25 scholen, erkennen het probleem.

 

De VVD pleit ervoor dat leraren het bewonerstarief gaan betalen. De vergunninghouders zijn overdag vaak op het werk, aldus de partij. Het schoolpersoneel kan dan makkelijk op hun plekken parkeren.

Deel dit artikel