Nieuws

Inrijles ondergrondse parkings voor senioren in Kortrijk

Het Kortrijkse parkeerbedrijf Parko organiseert op zondag 30 september voor de derde keer de jaarlijkse ‘inrijles ondergrondse parkings voor senioren (60+)’. De inrijles vindt deze keer plaats in de ondergrondse parking Budabrug, gelegen naast de nieuwe serviceappartementen vlakbij de Budabrug.

Medewerkers van Parko zullen aan de deelnemende cursisten, die met hun eigen wagen komen en rijden,  uitleggen hoe men veilig de ondergrondse parking moet in- en uitrijden, in de parking parkeert en hoe men het bankkaart- en abonneesysteem, om de parking in en uit te kunnen rijden, dient te gebruiken. Na de les biedt zorggroep Heilig Hart alle deelnemers een versgemaakt bakje koffie aan in de vlakbij gelegen cafetaria van zorggroep Heilig Hart. De voorzitter van Parko, Axel Weydts, zal alle cursisten verwelkomen. Deelname aan de cursus is gratis.

 

Parko gaf de inrijlessen in een ver verleden al eerder, maar startte in 2016 er opnieuw mee bij een andere ondergrondse parkeergarage, Houtmarkt, gelegen in het centrum. Peter De Meyer, Verantwoordelijke Exploitatie bij Parko: “We kregen veel vragen van senioren, die drempelvrees hebben om een ondergrondse parkeergarage in te gaan. Soms weerhoudt het hen zelfs om de auto te nemen. Dat komt omdat het zo anders is als straatparkeren. Door veel begeleiding van onze medewerkers wordt het voor hen vertrouwder. We kregen vanaf het eerste jaar na afloop leuke reacties erop en zullen er dan ook de komende jaren zeker mee doorgaan.”

 

Aan de eerste twee keer deden per editie zo’n 50 senioren mee. Vooralsnog is Kortijk de enige Vlaamse gemeente, die dit elk najaar organiseert.

 

Voor informatie: http://www.parko.be/nieuws/gratis-cursus-inrijles-ondergrondse-parkings-voor-senioren-60

Deel dit artikel