Nieuws

Venlo breidt blauwe zone uit

De gemeente Venlo gaat per 1 januari 2019 de blauwe zone in Venlo uitbreiden met tien straten. Het Venlose gemeentebestuur heeft dit besloten na een evaluatie van de blauwe zone en het parkeerbeleid in de stad.

De gemeente sprak de afgelopen maanden onder ander met bewoners, ondernemers, en onderwijsinstellingen over de parkeersituatie in de binnenstad en aangrenzende wijken. Ook weet de gemeente nu dankzij objectieve metingen exact hoe druk het er is met parkeren. In een aantal straten was de parkeerdruk flink toegenomen nadat er per 1 januari 2018 een blauwe zone was ingesteld in de binnenstad van Venlo.

 

Dit leidde er eerder dit jaar al toe dat de gemeente vier straten toevoegde aan de blauwe zone. Bij de metingen en de gesprekken ging het om nog eens negentien straten. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat er nog zes straten aan het lijstje werden toegevoegd. Daarbij ging het in alle gevallen om straten waar voldoende draagvlak is onder de bewoners en waar uit metingen blijkt dat de parkeerdruk regelmatig hoger is dan 70 procent.  

 

Het overzicht van de tien straten vindt u hier.

Deel dit artikel