Project

Personeel parkeert veilig bij Radboudumc

Veiligheid staat voorop in het universitair medisch centrum Nijmegen. Voor patiën­ten uiteraard, maar ook voor het ziekenhuispersoneel. Het Radboudumc benaderde Bolidt voor een grootschalige renovatie van de open personeelspar­keergarage, nadat gevaarlijke situaties waren ontstaan door glad geworden parkeerdekken en hellingbanen. De nieuwe, stroeve slijtlagen van Bolidt maken de ruim 500 parkeerplekken weer veilig bereikbaar.

Duurzame slijtlaag voor intensief rijver­keer

Het Radboudumc is als topklinisch zieken­huis zeven dagen per week geopend, 24 uur per dag. De open parkeergarage voor het personeel op de F.C. Donderslaan wordt daarom continu intensief bereden. De oorspronkelijke coating was glad geworden. Zeker bij natte en koude weersomstandigheden leverde dit gevaarlijke situaties op. Bolidt heeft drie vloersystemen aangeraden. Voor de parkeer­vakken Bolidtop 200 RF, een coating van duurzame kunsthars. De solide laagdikte zorgt voor verhoogde slijtvastheid en het instrooimateriaal met een licht stroeve finish bevordert de rij- en loopveiligheid. Voor de rijbanen, waar intensief autoverkeer overheen rijdt, is gekozen voor Boligrip 1250. Deze extra stevige slijtlaag heeft een levensduur van vijftien jaar terwijl de onderhoudskos­ten nihil zijn. Een vloeistofdicht oppervlak beschermt tegen intensieve mechanische belasting, chemische aantas­ting door strooizout, lekkende olie en brandstof.


Geïntegreerd verwarmingssysteem in hellingbanen

Alle hellingbanen van de Nijmeegse perso­neelsparkeergarage zijn voorzien van het Boligrip 1250 HR-systeem, een bijzondere variant van Boligrip 1250. Bij deze slijtlaag wordt direct onder de oppervlakte een geïntegreerd verwarmingssysteem aange­bracht dat de hellingbanen korte tijd kan verwarmen. Hellingbanen kunnen bij regen en vorst glad worden. Door de tijdelijke, lokale verwarming van de hellingen blijft het wegdek ook in periodes van vorst, ijzel en sneeuw veilig berijdbaar. Tegelijkertijd garandeert Boligrip 1250 HR hierdoor een hoog energierendement.

 

Efficiënte renovatie in vakantieperiode

In overleg met het Radboudumc is de renova­tie nauwkeurig gepland en efficiënt uitge­voerd in twee fases tijdens een vakantieperi­ode. Het personeel kan weer zonder zorgen parkeren en het ziekenhuis is minimaal vijftien jaar gegarandeerd van een duurzame slijtlaag die de constructie van deze open parkeergarage beschermt. 

Deel dit artikel