Project

Multifunctioneel parkeerterrein in Wijhe

Binnen het project Park Wijhezicht in Wijhe is het plein ter plaatse heringericht voor multifunctioneel gebruik. Het terrein dat doorgaans als parkeerterrein wordt gebruikt is tevens geschikt gemaakt voor de wekelijkse markt en evenementen.

Multifunctioneel parkeerterrein in Wijhe

Modernisering
Aan de noordzijde van het Overijsselse Wijhe wordt het project Park Wijhezicht uitgevoerd. De bedoeling van het project is de versterking en modernisering van het gebied rondom het plein aan de Oranjelaan, het park en de realisatie van diverse woningen en appartementen. De eerste fase van dit project betrof de herinrichting van het plein. 

Vlak plein
Het nieuwe ontwerp van het plein is uitgegaan van een vlakke vloer afwerking. De functie is weergegeven door het gebruik van verschillende verhardingsmaterialen.  De rijbanen zijn aangegeven met licht rode klinkers, de parkeervakken met donker materiaal en de voetpaden met gele stenen. Banden van grijs natuursteen scheiden de verschillende functies. 

Multifunctioneel gebruik
Door de inrichting van het maaiveld is een vlak plein ontstaan dat ook geschikt is voor de wekelijkse markt en diverse evenementen. De nodige installatiekasten voor de markt en de evenementen zijn ondergronds aangelegd zodat deze volledig obstakelvrij zijn wanneer er geen programma plaats heeft. 

Toegepaste voorzieningen
Mede door de grote verscheidenheid aan verschillende type modellen - waardoor geoptimaliseerd maatwerk mogelijk was -  kozen de gemeente Olst-Wijhe en aannemers Klink-Nijland en Abbink Groep, voor PUTkast. De leverancier heeft de modellen Markt, Contactdoos en Watertap toegepast.  

Deel dit artikel